
Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 paket tereyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 4-5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 avuç badem(rondoda ince çekilmiş)
- 3-4 tane karanfil(dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar**
- 1 çorba kaşığı (tepeleme) buğday nişastası
- 1 çorba kaşığı(tepeleme) hindistan cevizi
- aldığı kadar un
Öncelikle rendelenmiş elma ve şeker pişirilir, isteğe bağlı olarak tarçın da eklenebilir, soğumaya bırakılır.
Hamuru için öncelikle tereyağ, sıvıyağ(ben zeytinyağ kullandım), yumurta ve yoğurt karıştırılır, daha sonra kuru malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamurun 1/3 ü üzerine kafes yapmak için ayrılır, kalan hamur yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir, üzerine elmalı harç yayılır, üzerine kalan hamurla kafes şekli verilir. 170 °C de pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilir.
**Not: Yenibahar miktarını damak tadınıza göre tepeleme veya silme kullanabilirsiniz.

Tart kalıbım küçük olduğu için ben kalan hamuru merdaneyle açıp, kurabiye kalıplarıyla şekil verdim, 170 °C de 15-20 dk. pişirerek ağızda dağılan bisküviler elde ettim.

12 yorum:
Haticecim ellerine sağlık, ayrıca kalan hamurdan yaptığın kurabiyelerde çok şirin olmuşlar::)
haticecim,süper olmuş.mutlaka denemem gerek.görüntü zaten 10 numara.ellerine sağlık canım
sevgilerimle
nunubella
çıldırmak içten diil..böyle böyle güzel taamlar yapıyosunuz...erkek milleti göbek yapıyo..sonra tombul bir toplum olarak yaşama savaşı veriyoruz. İşin şakası, nolursunuz bu kadar albenili, güzel yapmayın şunları yaaaa...eve geldim geleli iki ay oldu henüz göbeklendim. Kürdan gibiydim öncesinde. Annemde sizi takip ediyor. güzelleştiriyor imalatlarını...olan bana oluyor...başarılarınızın devamını diler, yemek yapmasını bilen bip toplum olmak kadar yemek yemesini bilen bir toplum olabilmeninde önemli olduğunu anladığımı söylemek isterim...sanatkar ellerinizden öper saygılarımı sunarım.
Çok çok güzel, çok değişik yine her zamanki gibi arkadaşım, ellerine sağlık...En kısa zamanda denemeliyim, tadına bakmalıyım :)Öpüyorum seni :)
ellerine sağlık süper görünüyorlar Hatice'cim
Hatice ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar sevgiler Ebru
Haticecim elma ve kis,kis aylarindaki nednse elmali patalar daha cok tüketiliyor söyle tarcinli falan,tart piserken orda olmak isterdim cikan kokuya bayiliyorum,bende elime ne gectiyse bir kek yaptim kislik bir kek oldu,diyeceksin kekindemi kisligi olur diye,ama evet,icinde tarcin portalak rendesi falan filan derken malzemesi agirlikli bir kek oldu,tartindan aliyorum bir dilim ve cayla yemeye
Nazife'cim begenmene sevindim, tesekkurler...
Nunu'cum denersen sonuctan haberdar et olur mu..
Suat bey tarifleri begenmenize sevindim, tesekkur ederim. biraz daha dengeli yiyerek kilo problemini asariz umarim...
tesekkurler Safran, bu tarti tavsiye ederim...
tesekkurler Dilek ve Ebru...
aslinda bu tarti yapali uzun zaman oldu Öznur, ama simdi tam mevsimi dedigin gibi, senin kekte tam kis keki olmus, bir dilim aldim...
Hatice'cim yoksun yoksun derken baktim su boregi ve kuraiylerler donus yapmissin.Ellerine saglik.Aklim su boreginde kaldi...Operim cok
Gulenay'cim tesekkurler, sevgiler...
Merhaba Hatice
Elmalı tarifleri çok severim. Elmayı en güzel tarçın güzelleştirir. Diğer baharatlarla nasıl oluyor acaba, Yenibahar deyince biraz durdum hani hep yemeklere dolmalara koyarız, tatlı içinde nasıl olur diye, denemek lazım:)
sevgiler
Pınar
merhaba Pınar, haklisin ben de yenibahari genelde pilav ve dolmada kullaniyorum, tatli icinde ilk defa denedim, o yuzden az kullandim, guzel oldu, zaten bazi kek ve kurabiye tariflerinde de rastlamistim..
sevgiler...
Yorum Gönder