Pages

  • RSS

28 Nisan 2016

Pamuk Poğaça

IMG_54071

Aslında bu poğaçaların tarifini burada eklemiştim. Oğlum çok sevmişti. Buradaki çay sofrasında  annem hazırladı ve çok beğenilen bir poğaça oldu. Annem çoğunluğunu sade yaptı, hamurun bir kısmı ile de örgü şeklinde peynirli hazırladık...

Tarif Sevgili Pelin'in sayfasından...


Pamuk Poğaça
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 5 çorba kaşığı (silme) toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
İç harcı için: Beyaz peynir-maydanoz

Hazırlanışı: Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip elinizle karıştırmaya başlayın. Kenarlardaki hamurları da alın ve yumuşak bir hamur yoğurun.

Muhtemelen un az gelecektir. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur hafif elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.

Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp içine hazırladığınız içi koyun ve kenarları ortada toplayıp birleştirin ve ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Eğer hamur cıvıksa ve elinize yapışıyorsa ellerinizi yağlayıp hamura şekil verin.



Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam , çörekotu vb. serpip 180ºC de ısıtılmış fırına verin.



27 Nisan 2016

Akşam Çayı Sofrası

IMG_19081

Sömestr tatilinden kalan muhabbetli güzel bir sofra...
Tatil ortancamın doğum gününe denk gelince anneannesinde hazırlamışlardı, teyzesi de pastayı yapmıştı:)

Menüdekiler:
*Gözleme(hazır yufkadan)
*Pamuk Poğaça (tarifini ekleyeceğim, hamuru çok güzeldi, bir kısmını da saç örgüsü şeklinde yaptık)



* Elmalı Tart (tarifine buradan ulaşabilirsiniz)



*Patates Salatası

*Tiramisu

*Muhallebili top kadayıf (bu vesileyle tarifi de güncelledim, tarifine buradan ulaşabilirsiniz)


13 Nisan 2016

Bazlamadan Pizza

     IMG_48071

 Evde kalan bazlamalardan ne yapsam diye düşünürken internette bu pizzalara rastlamıştım. Birkaç tarife bakıp ben de kendime ve elimdeki malzemelere göre kahvaltı için hazırlamıştım.
Ben malzemeleri ölçmedim, göz kararı yaptım.

Bazlamadan Pizza
Bazlamaları ortadan ikiye kesin. İç tarafları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
Bir kasede salça, ketçap, domates rendesi (annemin yazdan hazırladığı pişmiş domates rendesini kullandım), kekik, zeytinyağı ve gerekirse az su ilavesiyle karıştırın. Bazlamaların üzerine bu sosu fırçayla sürün.


Üzerine kaşar rendesi serpin. İstediğiniz malzemeleri üzerine yerleştirin. (Ben Sucuk dilimleri, ince doğranmış sivri biber, maydanoz, zeytin kullandım. Mantar, mısır taneleri de ekleyebilirsiniz.)
Üzerine tekrar kaşar rendesi serpip önceden ısınmış 180 -200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.