Pages

  • RSS

23 Aralık 2014

Aynur'un Çay Sofrası

aymasa

Aynur'un bu güzel sofrası Mayıs ayından kalma:)
Arkadaşlarla beraber güzel bir günden kalanlar...


Menüdekiler:
*Ispanaklı kolay mantı
İç harcı ıspanak ve kıymalı olan bu nefis lezzet hazır yufkayla hazırlanıyor, daha sonra suda haşlanıyor. Tarifin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.



*Midye börek
Aynur böreğin sosunu yoğurt, yumurta ve sıvıyağ ile hazırlamış (yoğurdu daha çokmuş).


*Peynirli mayalı poğaça(Yıldız getirmiş)


*Meksika fasulyesi salatası


*Yaprak sarma

* Kabaklı, havuçlu salata

Aynur 6 iri kabak ve 6 havuc kullanarak hazırlamış. Rendeleyip, suyunu sıkmış, ayrı ayrı az yağda sotelemiş. Soğuduktan sonra süzme yoğurt ve 1-2 avuc  dövülmüş cevizle karıştırmış, Üzerini yarım ceviz ve dereotuyla süslemiş. 
İsterseniz dereotunu içine de ekleyebilirsiniz.

* Çörekotlu misket kurabiye

*Fıstıklı koko

*Külah pasta

* Elif'in getirdiği Havuçlu kek



17 Aralık 2014

Tepside İçli Köfte

tepsideiclikofte

Arda'nın mutfağının facebook sayfasında gördüğümden beri denemek istedigim bir tarifti, sonuç gayet basarili oldu. 




Tepside İçli Köfte
Malzemeler:
  • 2 bardak ince bulgur (ben 1 bardağını esmer ince bulgur kullandım)
  • 2 bardak kaynar su
  • 2 orta boy patates (biraz diri kıvamda haşlayın)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber 
İç Harcı İçin Malzemeler:
  • 350-400 gr. kıyma
  • 2 avuç iri kıyılmış ceviz
  • 1 soğan
  • 2-3 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz- karabiber 
Üzeri ve Altı İçin Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 bardak zeytinyağı

Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanı ince yemeklik doğrayın. Maydanozu ince kıyın.

Bulguru geniş bir kaba koyun ve üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirin. Ağzı kapalı olarak 10-15 dakika kenarda bekletin. Sonra içine haşlanmış patatesleri, domates ve biber salçasını, yumurtayı, kimyon, pulbiber, tuz ve karabiberi ilave edip, yoğurun, yumuşak bir bulgur hamuru tutun.

İç harc için tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Kıymayı koyup biraz kavurun. Hafif rengi değiştiğinde soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Cevizi, tuz ve karabiberi ilave edin. Soğanlar yumuşayıp kıyma suyunu çekince ocaktan alın. Maydanozu ekleyip karıştırın.



Pişirme kabınızı tereyağı ve zeytinyağının yarısıyla yağlayın. Bulgur köftesinden parçalar koparıp avucunuzla yassılaştırarak kabınıza yerleştirin. Bu işlemi elinizi suyla ıslatarak yapın ve kabınızdaki boşlukları kapatarak köfteyi düzleştirin. Üzerine iç harcın tamamını serin.


Kalan bulguru strech film arasına koyun ve elinizle veya merdane yardımıyla açın. Sonra kıymanın üzerini kapatın. 

Üstünü istediğiniz şekilde kesin. Kalan tereyağı ve zeytinyağını gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25- 30 dakika pişirin.
Not: Bu tarif için 33 cm çapında, yuvarlak bir tepsi kullandım. Ben fırına vermeden önce dilimlemeyi unutmuşum, üzerinde hafif çatlamalar oldu.

16 Aralık 2014

Kakaolu Toplar


Geçen akşam maharetli arkadaşım Derya bu kakaolu topları yapmış, hem fotosunu, hem de tarifini de gönderdi. İlk fırsatta ben de denemek istiyorum bu toplardan:)

Malzemeler:

  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 1 kutu krema
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • vanilya
  • 20 gr eritilmiş çikolata
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Kıvamına göre süt
Hazırlanışı: Bisküviler robotta un gibi çekilir. Diğer malzemeler eklenir, yoğurulur. Kıvamına göre azar azar süt ilave edilir. 10-15 dk buzdolabında bekletilir. Daha sonra yuvarlanır, istenen malzemeye bulanır. 
Kakaolu topları hindistan cevizi, toz veya iri çekilmiş Antep fıstığı, çekilmiş fındık, rendelenmiş çikolataya bulayabilirsiniz.




10 Aralık 2014

Peynirli Dereotlu Tart

peynirlitart1 

Annemin doğum günü sofrası için hazırladığı peynirli tart...
Çay saatleriniz için tavsiye edebileceğim bir lezzet...

Peynirli Dereotlu Tart
Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • bir tutam tuz
  • 15 çorba kaşığı un(hamurun kıvamına göre azar azar ekleyin)
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için: Beyaz peynir, dereotu
Üzerinin sosu için: 1 su bardağı süt, 3 adet yumurta

Hazırlanışı: Hamur malzemeleri karıştırılarak, yoğurulur. Hamurun dörtte üçü yağlanmış fırın kabına el ile yayılır, hamuru yayarken kalıbın kenarlarına doğru yükselterek yayıyoruz. 
İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezin, dereotu ekleyip, karıştırın. 
Fırın kabındaki hamurun üzerine bu iç harcı yayın. Kenara ayırdığınız hamurdan kalıbın boyuna göre yuvarlayarak uzun çubuklar yapıp hamurun üzerine yerleştirerek kafes şekli verin.
Üzerinin sosu için süt ve yumurtayı çırpın, tartın üzerine bu sosu dökün. 
200 derecede ısınmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Not: Peynirin lezzeti tartın lezzetini de etkiliyor. Dereotu sevmeyenler yerine maydanoz kullanabilirler...

06 Aralık 2014

Bir doğum günüsü

masa1

Bu güzel sofra Mart ayından kalma:)
Yegenimin 3.yas günü vesilesiyle toplandigimiz güzel bir günden kalanlar. Günün sonunda cocuklarda keyifli bir yorgunluk vardı:)



Menüdeki tariflerin çoğu sitede var, tarif isimlerine tıklayarak ilgili tarife ulaşabilirsiniz.

Menüdekiler:

Su Böreği (annemden)


Peynirli Tart (annem)


Haşhaşlı baharatlı tuzlu kurabiye



Çörekotlu Kurabiye



Zeytinyağlı Yaprak Sarma(annem)



Tepside Kumpir



Kısır



Kabak Salatası


Fırında Kaşarlı Mantar



Antep Fıstıklı Un Kurabiyesi



Elmalı Tart(annem)



Kara Kek(annem)



Tarçınlı Muffin (hazır muffin karışımı ile hazırlamış)



Limonlu Mini Cheesecake (ben)


Havuçlu Toplar


Tarifi buradan almış.

Muzlu Çikolatalı Toplar


Kızkardeşim tarifi buradan almış...

Çilekli Peynir Kremalı Pasta