Pages

  • RSS

26 Kasım 2007

etkinlik ve ıslak browni

Aslında bu etkinliğe denemek istediğim başka bir tarif vardı, ama evdeki hesap uymadı maalesef:( Şirin logolu bu etkinliğe katılmadan da edemedim ve blogumu ilk açtığım zamanlarda yayınladığım ıslak browni tarifiyle katılmak istedim. Sevgili Lale'ye kolaylıklar diliyorum, eminim çok değişik ve güzel tarifler gelecektir...
Tarif için tıklayınız.



Bu arada sevgili Esra'ya Allah'tan rahmet sevdiklerine sabırlar diliyorum...
http://esranintaziyedefteri.blogspot.com/

16 Kasım 2007

Tahinli toplar (Tahinli cevizli kurabiye)

tahinli toplar--DSC09220

Bu kurabiyeleri annem, geçen hafta sonu gelen misafirlerine hazırlamıştı. Tarifi arkadaşındaki bir dergiden not almış. Ağızda dağılan nefis bir kurabiye...

Malzemeler:
  • 2 türk kahvesi fincanı tahin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı)
Malzemelerin hepsini bir kaba koyup karıştırın. Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru nemli bir bez altında 10-15 dk. dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Tepsiye yerleştirin. 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin(fırınlar farklılık gösterebilir, 15-20 dk. sonra kontrol edin). Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Not: İsterseniz tarifi yarım ölçü uygulayabilirsiniz.
Afiyet Olsun...

13 Kasım 2007

muzlu beyaz çikolatalı pasta

Bu pasta bir önceki vişneli çikolatalı pastanın beyazı olsun fikrinden yola çıkılarak hazırlandı. Bunun için sade pandispanya kullandım ve kremayı da beyaz olarak hazırladım. Kremadaki kakao yerine nişasta miktarını artırdım, damla çikolata yerine 1 paket(80 gr.) beyaz çikolatayı krema pişip ocaktan inerken ekledim.
Pastanın ara katına kremayla birlikte küp doğranmış muz kullandım. Kalan kremayla pastayı kaplayıp, kenarlarını beyaz çikolata rendesi, üzerini muz dilimleri ve beyaz çikolata ile süsledim.
Bu beyaz kremayla siyah çikolatalı kremadaki lezzeti yakalayamadım. Daha önce yaptığım çilekli pastanın kreması çok daha güzel olmuştu. Alternatif olarak beyaz çikolatalı tiramisunun kremasının da çok yakışacağını düşünüyorum...

09 Kasım 2007

cevizli rulo tatlı


Kalburabastı, hurma tatlısı tadında içindeki portakal aromasıyla güzel bir tatlı oldu.

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı katı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak)
  • 1 paket kabartma tozu
İçi için: 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 portakal kabuğu rendesi karıştırılarak iç harç hazırlanır.
Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su 5 dk. kaynatılır, bir kaç damla limon suyu eklenir, 5 dk. daha kaynatılır, soğumaya bırakılır.
Hazırlanışı: Hamur malzemeleri önce sıvılar olmak üzere karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye ayrılır. Merdaneyle 1 cm. kalınlığında açılır. Üzerine iç harçtan serpiştirilir. Rulo şeklinde sarılır. 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Hamur dilimleri tepsiye dizilir. 170 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür. Şerbeti iyi çekmesi için tatlılar arada tersyüz edilir. Soğuyunca üzerleri yarım cevizle süslenir...

Afiyet olsun.

Not: Aslında bu tarifle ilgili daha güzel resimler vardı ama diğerleri gibi (yemek resimleri dahil), göçen bilgisayarla birlikte gittiler. Kurtarma operasyonunda bu tarife ait tek bu resim kalmış maalesef. Bazı resimler de yarım kurtulmuş.

Bu tarifi deneyenler;
* PORTAKALLI CEVİZLİ RULO TATLI ~ Evimin Neşesi-Aleyna