Pages

  • RSS

03 Ekim 2005

vişneli pasta



Sofra dergisindeki tarifi tart kalıbında pişirip bazı değişiklikler yaptım. Tarifte hamuru tepsiye yayın diyordu ama ben tart kalıbında yapınca hamurun bir kısmı taştı... Sanırım keki için çilekli pastanın kekine kakao eklenerek uygulanabilir.
Soğuyan keki ters çevirip üzerine çikolatalı creme oleyi(üzerindeki tarife göre hazırlanmış) yaydım. Üzerine vişneleri dizip, aralara damla çikolata ve tane yeşil fıstık serptim.Üzerine de su+vişne suyuyla hazırlanmış tart jöleyle kapladım.
Pastanın kek kısmı istediğim gibi olmamasına rağmen vişne, fıstık, çikolata ve crem oleden oluşan üst kısmı nefis olmuştu, yoğun vişne ve çikolata severlere tavsiye ederim.

1 yorum:

Hatice dedi ki...

teşekkürler burcu:)