Pages

  • RSS

25 Ağustos 2005

brownie



Portakal Ağacında eski forumda Personna'nın yeni forumda Hilal'in verdiği brownie tarifini denedim, güzel oldu.

Malzemeler:

Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağından biraz fazla un (ben 3/4 su bardağı un kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao
Üzerine dökmek için: 1 su bardağı süt(istenirse içine granül kahve eklenebilir)
Sosu için:
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 50 gr. erimiş tereyağ
Hazırlanışı:

  1. Önce şeker ve yumurta çırpılır. 
  2. Süt ve sıvıyağ eklenir, çırpılır. 
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenir, mikserin en düşük ayarında çırpılır. Karışım yağlanmış, unlanmış küçük borcama dökülür. 
  4. Ilık fırında 150 derecede pişirilir. 
  5. Fırından çıkınca üzerine soğuk süt gezdirilir. 
  6. Daha sonra sos malzemeleri iyice karıştırılarak sosu hazırlanır ve üzerine gezdirilir.
Afiyet Olsun...


Not: Hamurun kıvamı oldukça akıcıydı (içindeki unun az olmasından). Üzerine dökmek için 1 su bardağından daha az süt kullandım, yeterli geldi. Üzerinin sosu için(içinde çiğ yumurta olduğundan) kendi tarifimi uyguladım. Ayrıca 23 cm lik küçük yuvarlak borcamda denedim, bu kalıba tam geldi ve tadı ıslak kek gibiydi.
Sos tarifim: 2 kahve fincanı şeker, 1 çorba kaşığı nişasta(silme), 1 paket kakao(25 gr. lık), 2-2,5 kahve fincanı ılık su. Malzemenin hepsi karıştırılarak pişirilir, ocaktan inerken 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenir.    

9 yorum:

Adsız dedi ki...

MERHABA, BEN BİR KONUYA TAKILDIM, BU SOSU KEK VEYA SOS SICAKKEN Mİ DÖKECEĞİZ

Adsız dedi ki...

ben sosunu kek piştikten sonra hazırladım(bu arada kek biraz ılıklaşmıştı), kendi yaptığım sosun da ilk sıcaklığı çıkınca üzerine döktüm.
tarifin orjinal sosunda ise zaten sos oda sıcaklığında oluyor.

Adsız dedi ki...

görüntğ suppperrrrrr :))
kekin içine fındık koyarak deneyeceğimdir :) fınfıksız browni dusunemiyorum.
elinize saglıkkk

pınar dedi ki...

merhaba hatice
elinize sağlık. ben de sosu sizin gibi yapıyorum. çünkü çiğ yumurta sağlıklı değil.dediğiniz gibi hamur da akıcı olunca daha yumuşak ve lezzetli oluyor.
sevgiler...

Tuhfe dedi ki...

Ellerine sağlık Hatice, bu da nefis görünüyor.

Sibel dedi ki...

Çok iştah açıcı bir görünüm! Eline sağlık Hatice.

Adsız dedi ki...

_zeze_, pınar, tuhfe, sibel yorumlarınız için çok teşekkür ederim...
_zeze_ fındıklı da çok güzel olur muhakkak, ancak kekin hamuru oldukça akıcıydı,denemek lazım, denersen sonucu da bildirirsen sevinirim...

xtralarge eti browniyi ben de çok seviyorum, ancak ikisinin tarzı biraz daha farklı bana göre...
eğer eti brownie tarzında bir şey istersen sitedeki ıslak browniyi önerebilirim sana, bizim beğenerek yediğimiz bir lezzet.hem de dışardan aldıklarımız gibi içinde katkı maddesi yok!
linkini kopyalıyorum:
http://semaver1.blogspot.com/2005/04/slak-brownie_30.html

denersen yorumunu da beklerim...

Adsız dedi ki...

Tarifinizi hafta sonu denedim.Ben 26 lık kelepçeli kalıpta yaptım.Tadı ve görüntüsü süper oldu Tarif için teşekkürler...

Hatice dedi ki...

begenmene sevindim mavi44, afiyet olsun...